Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниДо цибулі, молока та молочних продуктів приєднується свинина: виробники назвали основні причини...

До цибулі, молока та молочних продуктів приєднується свинина: виробники назвали основні причини подорожчання м’яса

Этот материал также доступен на русском языке
По словам производителей, стоимость свинины будет расти до конца войны. На это есть две основные причины.

Ціни на свинину в Україні зростають, бо попит на це м’ясо зростає. За словами виробників, вартість свинини зростатиме до кінця війни.

На це є дві основні причини: відсутність імпорту м’яса через закриття кордонів та зникнення з ринку продукції зі свинокомплексів з окупованих територій, пише today.ua.

Директор ТОВ Ланагропрод Олексій Соболєв пояснив, що м’ясокомбінатам зараз дуже важко знайти свинину, а замовлень на м’ясо багато. Тому свинарі завищують ціни, щоби підзаробити. Поросята виросли у ціні, але купувати їх все одно будуть, адже свинина – найулюбленіше м’ясо українців, а разом із нею і сало.

Під час війни поменшало постачання свинини з підприємств Дніпропетровської та Харківської областей: представники м’ясокомбінатів туди не хочуть їхати, бо бояться обстрілів. Зважаючи на все, частина підприємств переїжджає на Західну Україну, або там відкриватимуться нові.

Тільки за останній тиждень свиняча грудинка підвищилася в ціні з 149,71 грн/кг до 152,21 грн за кг, лопатка стала дорожчою з 142,94 грн/кг до 146,94 грн/кг. Цінник на ошийок підскочив із 194,57 грн/кг до 197,16 грн/кг. Ребра подорожчали із 148,24 грн/кг до 149,49 грн/кг. Найдешевше свинину продають в Ашан та Varus.

Нагадаємо, ми вже публікували розрахунки фахівців щодо цін на сільськогосподарську продукцію:
цибуля,
картопля,
молоко та молочна продукція,
гречка.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні