Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовини190 днів війни: оперативна інформація Генштабу про найважчі напрямки

190 днів війни: оперативна інформація Генштабу про найважчі напрямки

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто дев'яна доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню. Противник зосереджує зусилля на встановленні повного контролю за територією Донецької області, а також утриманні захоплених районів Луганської, Донецької, Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Ворог продовжує завдавати авіаційних та ракетних ударів по військових та цивільних об’єктах на території нашої держави.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без змін. Підрозділи збройних сил республіки продовжують виконувати завдання щодо посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону у Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору республіки Білорусь.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати окремі збройні сили російської федерації у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Ворог із застосуванням ствольної артилерії робив обстріл цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Кам’янська Слобода та Залізний Міст Чернігівської області.

На Харківському напрямку із застосуванням танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії противник здійснив обстріл позицій наших військ та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Кленово, Дементіївка, Російські Тишки, Великі Проходи, Петрівка, Перемога, Байрак, Шевелівка. Продовжує ведення повітряної розвідки із використанням безпілотних літальних апаратів.

На Слов’янському напрямі здійснив обстріл із застосуванням танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Краснопілля, Вернопілля, Грушуваха. Вів повітряну розвідку із застосуванням БПЛА.

На Донецькому напрямку противник продовжує ведення активних бойових дій, зосереджуючи основні зусилля на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Чинить вогненну дію і намагається поліпшити тактичне становище, активно веде повітряну розвідку.

На Краматорському напрямку здійснював обстріл із застосуванням ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Райгородка, Берестове, Роздолівка, Тетянівка, Мала Піскунівка, Верхньокам’янське, Івано-Даріївка, Сіверськ.

На Бахмутському напрямі здійснив обстріл військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Бахмутське, Соледар, Яковлівка, Майорськ, Діліївка. Підрозділи противника намагалися вести наступальні бої у районах населених пунктів Весела Долина, Зайцеве.

На Авдіївському напрямку робив обстріли із застосуванням ствольної, реактивної артилерії, танків у районах населених пунктів Опитне, Першотравневе, Нью-Йорк. Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Времівка, Нескучне, Олександропіль.

На Новопавлівському напрямку обстріли позицій наших військ із застосуванням танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районі населеного пункту Золота Нива. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Мар’їнка. Вів наступальний бій у районі населеного пункту Водяне, успіху не мав.

На Запорізькому напрямку здійснював обстріл позицій захисників України із застосуванням ствольної та реактивної артилерії, танків у районах населених пунктів Новопіль, Ольгівське, Гуляйполе, Новоданилівка, Новояковлівка, Дорожнянка, Зелене Поле, Чарівне, Білогор.

На Південнобузькому напрямі основні зусилля противник зосереджує на утриманні позицій. Ворог вживає заходів щодо поповнення втрат. Здійснював обстріли із застосуванням танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Обстріляв об’єкти цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Степова Долина, Новомиколаївка, Степове, Партизанське, Андріївка, Мирне, Прибузьке, Миколаївка, Зоря, Луч, Іванівка, Княжівка. З метою ведення повітряної розвідки активно застосовував БПЛА на вказаному напрямку. Противник намагається відновити логістичне забезпечення своїх військ.

Корабельне угруповання противника продовжує зосереджувати зусилля на веденні розвідки та блокуванні цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні