Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовини188-та доба війни в Україні: у Генштабі розповіли про напружену ситуацію на...

188-та доба війни в Україні: у Генштабі розповіли про напружену ситуацію на фронті

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто вісімдесят восьма доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню. Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Російські окупанти продовжують завдавати авіаційних та ракетних ударів по цивільних об’єктах на території України.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. Підрозділи збройних сил республіки Білорусь виконують завдання щодо посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону у Брестській та Гомельській областях. Продовжує загроза, що зберігається противником ракетних і авіаційних ударів з території і повітряного простору республіки Білорусь.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати окремі збройні сили російської федерації у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Ворог здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Ободи, Нововасилівки та Миропільської Сумської області.

На Слобожанському напрямі противник продовжує ведення бойових дій з метою утримання раніше зайнятих рубежів та недопущення настання підрозділів сил оборони.

На Харківському напрямку ворог здійснив обстріл зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Прудянка, Дементіївка, Російська Лозова, Петрівка, Старий Салтов, Розплідник, Соснівка та Великі Проходи. Задіяв авіацію для удару біля Гусарівки. Противник вів наступальну битву з метою покращення тактичного становища в районі населеного пункту Уди, після вогневої поразки нашими воїнами відійшов.

На Слов’янському напрямі підрозділи ворога продовжували обстріли зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню недалеко від Великої Камишевахи, Краснопілля, Дмитрівки, Бражківки, Долини та Богородичного. Противник намагався вести повітряну розвідку БПЛА у районі Богородичного. Літальний апарат знищено українськими захисниками. Підрозділи противника зробили спробу ведення штурмових дій у напрямі Шнурків, успіху не мали, відійшли.

На Краматорському напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії райони Званівки, Сіверська, Верхньокам’янського та Слов’янська. Нанесли авіаудари біля Григорівки та Пришибу.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії неподалік Соледара, Долини, Зайцева та Білогорівки. Ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Соледар та Кодема, а також ракетного удару біля Костянтинівки. Окупанти вели наступальні бої у напрямах Зайцева, Шумів та Кодеми. Отримали відсіч і відступили.

На Авдіївському напрямку тривають артилерійські обстріли в районах населених пунктів Опитне, Першотравневе, Авдіївка, Мар’їнка, Новоолександрівка, Водяне, Новомихайлівка та Тонечко. Противник вів наступальні бої у напрямках Мар’їнки та Новомихайлівки, успіху не мав, відійшов. Вів розвідку у напрямку опитувального.

На Новопавлівському напрямі ворожого вогневого впливу зазнали території біля Вугледару, Великої Новосілки, Пречистівки, Новополя та Зеленого Поля.

На Запорізькому напрямку противник обстрілював райони населених пунктів Новоданилівка, Гуляйпільське, Чарівне, Полтавка, Малі Щербаки, Залізничне, Новоіванівка та Дорожнянка. Завдав авіаційних ударів неподалік Новоданилівки, Новосілки, Кам’янського та Степового. Вів повітряну розвідку БПЛА в районах Оріхова, Гуляйполя та Новоандріївки.

На Південнобузькому напрямку ворог здійснив обстріли в районах населених пунктів Олександрівка, Степова Долина, Лимани, Благодатне, Мирне, Котлярове, Шевченкове, Новомиколаївка, Першотравневе, Партизанське, Широке, Червона Долина, Червоний Яр, Мурахівка, Лозова. Завдав авіаційного удару біля Андріївки. Вів наступальні бої у напрямку Потьомкіного, успіху не мав, відійшов. Задіяв розвідувальні БПЛА неподалік Давидова Брода, Снігурівки та Великого Артакова.

Корабельне угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів основні зусилля зосереджує на розвідці та блокуванні цивільного судноплавства. У готовності до застосування перебувають носії крилатих ракет морського базування “Калібр”. Зберігається загроза ракетних ударів по об’єктах та елементах інфраструктури у глибині території України.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні