Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниНе пропустіть головну щорічну подію на нічному небі – в ніч з...

Не пропустіть головну щорічну подію на нічному небі – в ніч з 12 на 13 серпня поспішайте загадати бажання

Этот материал также доступен на русском языке
Головна щорічна подія на нічному небі серпня – метеорний потік Персеїди, який починається з 17 липня та закінчується 24 серпня.

У ніч із 12 на 13 серпня жителі Землі зможуть спостерігати зорепад – це метеорний потік Персеїди, який починається з 17 липня та закінчується 24 серпня. Цього року пік інтенсивності потоку припадає на ніч з 12 на 13 серпня – у цей період можна буде побачити до 100 падаючих метеорних тіл на годину.

Коли спостерігати за космічним явищем зорепада у 2022 році?

Щороку наприкінці літа у Північній півкулі Землі спостерігаємо космічне явище: “зіркопад” Персеїди. Персеїди – один із найпотужніших метеорних потоків, названий за сузір’ям Персея.

Що таке зорепад Персеїди

Як більшість метеорних дощів, Персеїди утворюються залишками кометного «хвоста». Комети, наближаючись до Сонця, нагріваються, розсіюючи в міжпланетному просторі дрібні частинки льоду і пилу, що під дією сонячного вітру трохи віддаляються від самої комети, залишаючись поблизу її орбіти. Більшість спалахів, відомих як “зіркопади”, викликані метеороїдами розміром з піщинку. “Зіркопад” – умовна назва явища. Насправді подія є потік згоряючих метеоритів.

Коли зорепад у серпні 2022

У 2022 році “зіркопад” Персеїди, як і щорічно, можна спостерігати щорічно приблизно з 23 липня по 22 серпня.

Період найбільшої активності – з 8 по 14 серпня, а пік припадає на 12-13 серпня.

Як спостерігати за зорепадом і чи буде його видно в Україні

“Зіркопад” Персеїди зможуть спостерігати всі жителі Північної півкулі землі, зокрема й українці. Варто зауважити, що цього року пік “зіркопада” випадає на Повний місяць. Спостерігати “зіркопад” найкраще якнайдалі від вогнів великого міста в безхмарну ніч.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні