Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень із 15 по 21 серпня

Місячний посівний календар дачника на тиждень із 15 по 21 серпня

Этот материал также доступен на русском языке
Якими роботами в саду та на городі можна зайнятися цього тижня – підкаже Місяць. Якщо хочете збирати щедрі врожаї, прислухайтеся до порад місячного календаря.

Сприятливі дні: 17-18.

15-16 серпня – сприятливі дні для посіву та посадки будь-яких овочів та квітів. Можна зайнятися викопуванням картоплі на зберігання, збиранням урожаю кавунів, динь та фруктів. Рекомендується і боротьба з хворобами та бур’янами. Поливи та підживлення потрібно проводити помірно. Не рекомендується обрізання, пасинкування та пересадка рослин.

17-19 серпня – збирання врожаю перців та помідорів, посів редьки, редиски, листового салату. Внесення в землю компосту на осінь. Посадка суниць, чагарників, прищипування пагонів дерев.

20-21 серпня – збирання врожаю всіх овочів, фруктів та ягід. Посадка суниці, ампельних квітів, скошування газону. Збір насіння. У ці дні можна перекопувати і розпушувати ґрунт, але від поливу рослин краще відмовитися. Хоча, якщо земля на ділянці дуже суха, то краще полити, інакше за два дні рослини можуть підсохнути.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як доглядати за літньою малиною після збирання врожаю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні