Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВійськові розповіли, куди розмістять надіслані зі США ЗРК NASAM

Військові розповіли, куди розмістять надіслані зі США ЗРК NASAM

Этот материал также доступен на русском языке
Україна найближчим часом отримає від США найсучасніші зенітно-ракетні комплекси NASAMS.

Ігор Романенко, який раніше обіймав посаду заступника голови Генштабу ЗСУ, повідомив, що одну з батарей цього ЗРК буде розгорнуто на підступах до Києва, пише today.ua.

За його словами, загалом Україна отримає дві батареї ЗРК NASAMS. Одна з них прикриватиме столицю, що цілком зрозуміло. Другу батарею використовуватимуть на найнебезпечніших ділянках.

Слід зазначити, що норвезький комплекс NASAMS призначений поразки цілей на малих і середніх висотах. До складу комплексу входять пускові установки, РЛС, машини, що заряджають, машина управління. Комплекс здатний за один пуск збивати кілька різних цілей. Радіолокаційна станція розпізнає та одночасно супроводжує до 60 цілей. За цілями може бути за 12 секунд випущено 54 ракети.

Дальність ураження цілей становить від 2,5 до 25 кілометрів. Імовірність ураження мети однією ракетою – 0,85%. Ракета активно самонаводиться на ціль.

Тим часом, за даними Генштабу ЗСУ, українське ППО та ВПС з 24 лютого та станом на ранок 31 липня 2022 року збили 223 літаки, 190 вертольотів, 735 БПЛА оперативно-тактичного рівня, а також 174 крилаті ракети.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні