П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовини157-та доба війни: у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті

157-та доба війни: у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто п'ятдесят сьома доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

Бойовий, чисельний склад та характер дій угруповання противника залишаються без істотних змін. Окупанти продовжують завдавати авіаційних та ракетних ударів по військових та цивільних об’єктах на території України.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без змін. Ознак формування наступальних угруповань збройних сил республіки Білорусь та збройних сил Російської Федерації на зазначених напрямках не наголошується.

На Сіверському напрямку ворог продовжив вести повітряну розвідку та завдавати ударів по об’єктах інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії в районах прикордонних населених пунктів Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку ворог чинив артилерійську вогненну поразку в районах Харкова, Прудянки, Черкаських Тишок, Борщової, Лісового, Коробочкіного, Мосьпанова та Старого Салтова.

На Слов’янському напрямі противник здійснював обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків неподалік Асеївки, Протопопопки, Гусарівки, Грушувахи, Карнаухівки, Долини та Адамівки. Вів штурмові дії в районах Бражівки та Дмитрівки, успіху не мав, відійшов.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Краматорська, Сіверська, Спірного та інших населених пунктів. Ворог завдав авіаударів біля Серебрянки та Спірного. Противник продовжив ведення повітряної розвідки БПЛА.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріл військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Яківлівка, Соледар, Бахмут, Весела Долина, Кодема, Семигір’я, Майське, Зайцеве, Костянтинівка та Нью-Йорк. Завдав авіаудару у Соледара. Вів штурмові дії в районах Вершини та Травневого, успіху не мав. Біля Семигір’я, Зайцева та Вершини тривають бойові дії.

На Авдіївському напрямку окупанти обстрілювали з танків, ствольної та реактивної артилерії райони Новобахмутівки, Авдіївки, Опитного, Водяного, Пісків та Красногорівки. Нанесли авіаудари неподалік Селідового, Авдіївки та Первомайського. Ворог вів штурмові дії в районах Пісків та Авдіївки, успіху не мав. Біля Красногорівки бойові дії продовжуються.

На Новопавлівському напрямку супротивник здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів Мар’їнка, Вугледар, Микільське, Павлівка, Времівка, Новосілка та Новополь. Вів штурмові дії у районі Мар’їнки, успіху не мав, відійшов. Поблизу Павлівки бойові дії продовжуються.

На Запорізькому напрямку ворог здійснює обстріл цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Залізничне, Чарівне, Білогір’я, Оріхів, Новоандріївка та Кам’янське. Завдав авіаудар біля Новомихайлівки та Малих Щербаків.

На Південнобузькому напрямі основні зусилля противник зосереджує на утриманні позицій і недопущенні просування наших військ. Підтримує високу інтенсивність ведення повітряної розвідки БПЛА. Здійснював систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Трудолюбівка, Осокорівка, Токареве, Кар’єрне, Іванівка, Лозове, Велике Артакове, Кобзарці, Шевченкове, Широке, Посад-Покровське, Українка, Партизанське, Миколаїв та Дніпровське. Наніс авіаудари поблизу Новогригорівки та Андріївки. Проводить активні заходи щодо відновлення шляхів логістичного забезпечення.

В акваторії Чорного моря корабельне угруповання ворога продовжує вести розвідку та ізолювати район ведення бойових дій. Йде чергування носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр” в акваторії Чорного моря з метою завдання ракетних ударів по об’єктах інфраструктури на території України.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні