Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВолодимир Зеленський побував на Одещині з робочим візитом

Володимир Зеленський побував на Одещині з робочим візитом

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні, 29 липня, Президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Одеської області.

“Важливо, щоб Україна залишалася гарантом світової продовольчої безпеки”, – таким був висновок Президента від перебування на Одещині

У ході робочої поїздки на Одещину Президент України Володимир Зеленський ознайомився із завантаженням українського зерна на судно-зерновоз у Морському торговому порту «Чорноморськ» для подальшого експорту.

За словами Президента, експорт зерна розпочнеться з відправлення кількох кораблів, які були завантажені, але не змогли вирушити в рейс через початок війни.

Разом із Главою держави з процесом навантаження зерна ознайомилися представники дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, зокрема Посол Сполучених Штатів Америки Бріджіт Брінк, Посол Великобританії Мелінда Сіммонс, Посол Італії П’єр Франческо Дзадзо, Посол Канади Лариса Галадза, Посол Федера ЄС ООН Оснат Лубрані.

Президент також провів зустріч із представниками дипломатичного корпусу, під час якої було обговорено питання експорту зерна та міжнародної підтримки України.

Як повідомив Глава держави, експорт може розпочатися найближчими днями.

«Наша сторона повністю готова. Усі сигнали ми передали партнерам – ООН та Туреччині, і наші військові гарантують безпеку. Міністр інфраструктури перебуває у прямому зв’язку з турецькою стороною та ООН, чекаємо від них сигналу, що можна розпочинати», – розповів Президент.

Крім того, Володимир Зеленський відвідав українських захисників, які проходять лікування в однім із медичних закладів.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні