Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаКоли споживання газу рахуватимуть по-новому: Зеленський підписав законопроєкт

Коли споживання газу рахуватимуть по-новому: Зеленський підписав законопроєкт

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 травня Україна мала перейти на облік газу в одиницях енергії, але через війну перехід було відстрочено.

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою законопроект №7305 про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії (щодо строку набрання чинності) та підтримав відстрочку з 1 травня по 1 травня, що настає з дати припинення або скасування військового стану, переходу на розрахунок за газ у кіловат-годинах. Текст документу вже опубліковано в парламентській газеті «Голос України», пише Суд.

З 1 травня 2022 року облік та прийом-передача природного газу мав здійснюватися не в метрах кубічних, а в кіловат-годинах.

«Однак у зв’язку з повномасштабною воєнною агресією Росії та активними бойовими діями запровадити повноцінний облік та прийом-передачу природного газу в одиницях енергії практично неможливо», – наголошується в пояснювальній записці.

За словами авторів законопроєкту, тривалі активні бойові дії не дозволяють здійснити розрахунки, необхідні для обліку газу.

Слід зазначити, що впровадження розрахунку газу в кіловат-годинах вплине на суми у платіжках, оскільки вартість блакитного палива для споживача залежатиме від його калорійності.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні не стягуватимуть борги за комуналку з деяких категорій.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні