П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаГрошіДолар стрибнув ще на 3 гривні за тиждень: що чекати у кінці...

Долар стрибнув ще на 3 гривні за тиждень: що чекати у кінці року

Этот материал также доступен на русском языке
Станом на 28 липня, долар у банківських обмінниках подешевшав на 65 копійок порівняно з учорашнім днем ​​- до 40,45 грн/дол.

Курс долара в Україні за останній тиждень виріс на 3 гривні і перевищив позначку 40 гривень. Станом на 28 липня, долар у банківських обмінниках подешевшав на 65 копійок порівняно з учорашнім днем ​​- до 40,45 грн/дол. Курс євро став нижчим на 63 копійки – 40,83 грн/євро, пише today.ua.

На думку фінансового аналітика Віталія Шапрана, під впливом рішень НБУ і надлишку безготівкової валюти, що утворився, на ринку долар вже найближчим часом подешевшає.

За словами першої заступникки голови НБУ Катерини Рожкової, на кінець 2022 року міжнародні резерви НБУ становитимуть 21 млрд доларів. Цієї суми достатньо підтримки стабільності національної валюти. Прогнозується, що вище за 40 грн/долар курс скакати більше не буде.

Національний банк девальвував гривню більше, ніж очікувалося, тому курс підскочив, однак паніка скоро пройде і долар з гривнею стабілізуються.

Керівник відділу аналітики ДК Forex Club Андрій Шевчишин вважає, що після того, як ПриватБанк та monobank на початку липня змінили курси, було очевидно, що Нацбанк перейде на вищий курс. Так і сталося.

Як відомо, напередодні підписання зернової угоди Нацбанк України на 25% підвищив офіційний курс долара. Таким чином, долар подорожчав з 29,5 грн до 36,57 грн/дол. Карткові курси валют банки намагаються тримати на рівні нового офіційного курсу, проте НБУ не забороняє фінустановам, як і раніше, встановлювати свої курси.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні