Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУ Мінсоцполітики розповіли, як українці зможуть впливати на розмір ЄСВ та збільшувати...

У Мінсоцполітики розповіли, як українці зможуть впливати на розмір ЄСВ та збільшувати свою пенсію

Этот материал также доступен на русском языке
Йдеться про додаткову можливість для працівників впливати на свій соціальний внесок.

Українцям дозволять самостійно збільшувати суму єдиного соціального внеску задля збільшення пенсійних виплат у майбутньому. Над розробкою такої програми вже працюють у Міністерстві соціальної політики.

Про це заявила новопризначена очільниця Мінсоцполітики Оксана Жолнович під час інтерв’ю.

«Ми започатковуємо програму, яка дозволить нашим громадянам підтримати пенсіонерів і збільшити собі пенсію в майбутньому. І вже з командою пропрацювали драфт, сьогодні проговорили основні моменти. Я сподіваюсь, що найближчим часом це виллється в законопроєкт», – зазначила міністерка.

За її словами, йдеться про додаткову можливість для працівників впливати на свій соціальний внесок.

«Сьогодні в нас за людину єдиний соціальний внесок сплачує роботодавець. І працівник не може самостійно впливати на розмір цього внеску. Роботодавці самі визначають заробітну плату, яку вони ставлять працівнику і з якої цей єдиний внесок сплачується. Тепер ми даємо можливість самій людині впливати на це і здійснити доплату за власним бажанням», – розповіла Жолнович.

Як зазначила міністерка, зробити це можна буде онлайн, самостійно визначивши суму доплати.

«Сьогодні це буде додаткове надходження, яке допоможе нашим пенсіонерам отримати кращу пенсію або задовольнити всі пенсійні запити, які є. А в майбутньому це все врахується, як дохід цієї людини, яка зробила єдиний внесок, і з цього розраховуватимуться пенсія, яка вже буде більшою», – наголосила Жолнович.

*Драфт – розпорядження про виплату грошової суми третій стороні за витратою (нічим не обумовлена пропозиція сплатити певну грошову суму).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні