П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЗ території Білорусі ведеться повітряна розвідка у напрямках Луцька та Ковеля, -...

З території Білорусі ведеться повітряна розвідка у напрямках Луцька та Ковеля, – Генштаб

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто п'ятдесят третя доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

На Волинському та Поліському напрямах , у збройних силах республіки Білорусь, було проведено тренування щодо зв’язку пунктів управління. З території цієї країни відмічалося ведення повітряної розвідки БПЛА оперативно-тактичного рівня у напрямках міста Луцьк та Ковель Волинської області. Зберігається загроза ракетно-авіаційних ударів з території та повітряного простору республіки Білорусь.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв із ствольної та реактивної артилерії райони Хренівки Чернігівської області та Толстодубової Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог веде бойові дії з метою утримання зайнятих рубежів та недопущення просування наших військ.

На Харківському напрямку здійснював вогняну поразку з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Борщова, Розплідник, Соснівка, Російські Тишки, Петрівка, Дементьєвка, Рубіжне, Дуванка, Мосьпанове, Російська Лозова, Чугуїв, Клугино-Башкирівка Мосьпанова.

На Слов’янському напрямку противник обстріляв райони Норцівки, Богородичного, Долини, Чепіля, Грушувахи та Великої Камишевахи.

На Донецькому напрямі основні зусилля противник зосереджує на спробах покращити тактичне становище та створення умов для наступу на міста Сіверськ та Соледар. Ворожі підрозділи поповнюють запаси боєприпасів та паливно-мастильних речовин.

На Краматорському напрямку обстріли зі ствольної та реактивної артилерії зафіксовано недалеко від Кривої Луки, Закотного, Дронівки, Григорівки, Верхньокам’янського, Дзвінківки, Спірного та Переїзного. Ворог завдав авіаударів у Спірного та Серебрянки. Ворожі штурмові дії в районах Спірного та Національного природного парку “Святі Гори” наші воїни успішно відбили та відкинули супротивника назад.

На Бахмутському напрямку ворог робить артилерійські обстріли в районах населених пунктів Берестове, Білогорівка, Яківлівка, Соледар, Бахмутське, Покровське, Костянтинівка, Весела Долина, Зайцеве, Вершина, Семигір’я, Кодема, Майське, Майорськ та Нью-Йорк. Ворог завдав авіаційних ударів біля Соледара, Веселої Долини та території Вуглегірської ТЕС. Штурмові дії в районах населених пунктів Берестове та Семигір’я завершилися для ворога втратами та відступом. Але підрозділи противника намагаються вести наступ у напрямі Покровського, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій ворог не вів. Обстріли зафіксовані, зокрема, біля Авдіївки, Зеленого Поля, Орєхова, Щербаків та Кам’янського.

На Південнобузькому напрямі ворог продовжує оборонятися, зосереджує зусилля на недопущенні просування наших військ. Здійснював обстріли з артилерії та танків по лінії зіткнення. Також наніс авіаудари біля Великого Артакового, Калуги та Ольгіного. Вів повітряну розвідку БПЛА.

В акваторії Чорного моря поза пунктами базування знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. Зберігається загроза ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури. Наші літаки та вертольоти продовжують завдавати авіаційних ударів по скупченням живої сили та військової техніки супротивника на певних напрямках. Окупанти й надалі зазнають значних втрат у боях з українськими воїнами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні