Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти COVID-19

В Україні дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти COVID-19

Этот материал также доступен на русском языке
Коронавірус нікуди не подівся і по всьому світу фіксуються нові випадки захворювання. Не стала винятком і Україна. Останніми днями сплеск інфікування спостерігається у місті Ізмаїл Одеської області. Українці можуть вакцинуватись другою бустерною дозою проти коронавірусу.

Відповідні рекомендації Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики № 16-06/2022 було затверджено наказом МОЗ № 1249 від 19 липня 2022 року. Так, для другої бустерної дози застосовуватиметься мРНК-вакцина (нині в Україні це Pfizer) з інтервалом не менше 4 місяців після першої бустерної дози.

Другий бустер можуть отримати:

▪ люди старше 60 років

▪ люди, які проживають в закладах по догляду за літніми людьми

▪ люди з інвалідністю

▪ люди з імуносупресією

▪ люди у віці 18-59 років з медичними показаннями, які підвищують ризик тяжкого перебігу COVID-19 ( перелік станів – https://bit.ly/NTHEI_16_06_2022)

▪️ люди віком 18-59 років з численними хронічними захворюваннями.

Другу бустерну дозу вже застосовують в Ізраїлі, США, Канаді, Великій Британії, Японії, її рекомендували вводити в країнах ЄС.

Нагадаємо, що щеплюватися від COVID-19 в Україні можна в будь-якому пункті або в центрі вакцинації. Список пунктів за посиланням – https://bit.ly/vaccinationpoints або за телефоном 16-77.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли в Україні може бути спалах коронавірусу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні