Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовини147-а доба війни: у Генштабі ЗСУ назвали напрямки, де йдуть важкі бої

147-а доба війни: у Генштабі ЗСУ назвали напрямки, де йдуть важкі бої

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто сорок сьома доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах істотних змін у діяльності противника не відзначається. Ворог обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії райони Миколаївки Чернігівської області та Волфіного, Яструбиного та Павлівки Сумської області.

На Харківському напрямі ворог чинив вогняну поразку в районах населених пунктів Мосьпанове, Петрівка, Російські Тишки, Базаліївка, Печеніги, Циркуни, Розплідник, Дементіївка, Коробочкіне та Прудянка.

На Слов’янському напрямі обстріли з танків та артилерії зафіксовано поблизу Долини, Краснопілля, Костянтинівки, Чепіля, Гусарівки та Адамівки.

На Донецькому напрямку агресор обстріляв із ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Краматорськ, Сіверськ, Серебрянка, Григорівка, Верхньокам’янське, Спірне, Івано-Даріївка. Завдав авіаційний удар неподалік Верхньокам’янського. Веде штурмові дії у напрямку Івано-Даріївки, бойові дії продовжуються.

На Бахмутському напрямку окупанти ведуть бойові дії з метою створення умов для проведення наступу на місто Бахмут та оволодіння територією Вуглегірської ТЕС. Здійснювали обстріли зі ствольної та реактивної артилерії та танків у районах населених пунктів Берестове, Білогорівка, Яківлівка, Покровське, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Кодема. Противник завдав авіаударів по Берестовому, Яковлівці, Бахмуту, Вершині, Нью-Йорку та Покровському. Продовжуються бойові дії за напрямами населених пунктів Берестове, Вершина та Новолуганське.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках відмічені обстріли в районах населених пунктів Новобахмутівка, Вугледар, Новопіль, Полтавка, Гуляйполе, Кам’янське та низка інших. Противник завдав авіаудару біля Авдіївки. Провів розвідку боєм у районі Новоселівки Другої та наступ у напрямку Микільського, успіху не мав, відійшов.

На Південнобузькому напрямку ворог підтримує високу інтенсивність ведення розвідки безпілотними літальними апаратами.

В акваторії Чорного моря поза пунктами базування знаходяться три носії крилатих ракет “Калібр”. Продовжуються обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків по всій лінії зіткнення.

Ворог завдав ракетно-авіаційних ударів у районі Муравйівки.

У підрозділах противника відзначається нестача боєприпасів, продуктів харчування та води. За наявною інформацією, командування північного флоту Російської Федерації проводить профілактичні заходи у зв’язку з дуже низьким рівнем військової дисципліни в підрозділах, що залучаються і плануються, до залучення в бойових діях на території України. Процвітає пияцтво та непокора наказам командирів. Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують успішне виконання вогневих завдань за командними пунктами та базами логістичного забезпечення противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні