Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні новий міністр соціальної політики

В Україні новий міністр соціальної політики

Этот материал также доступен на русском языке
Верховна Рада підтримала кандидатуру Оксани Жолнович на посаду міністерки соцполітики.

Після того, як у Верховну Раду України надійшла заява Лазебної Марини Володимирівни про відставку з посади міністра соціальної політики України, ВР погодила відставку міністерки.

Верховна Рада України призначила на посаду очільниці Міністерства соціальної політики Оксану Жолнович. За відповідне рішення проголосували 282 народних депутати.

З 2020 року Оксана Жолнович обіймала посаду керівника департаменту соціальної політики і охорони здоров’я Офісу Президента.

Займається науковою діяльністю, є адвокатом-практиком у сфері трудового, цивільного, сімейного та адміністративного права. Доцент кафедри трудового, аграрного та екологічного права.

З 1996 по 2001 навчалася у Львівському національному університеті імені Івана Франка за спеціальністю «Правознавство», кваліфікація «Юрист». Там же захистила кандидатську дисертацію на тему «Система трудового права України».

Оксана Жолнович родом зі Львову, за освітою – кандидат юридичних наук. У дисертації «Система трудового права України» у результаті моніторингу, аналізу трудових правовідносин та виявлених системних проблем у законодавстві запропонувала структуру Проєкту Трудового кодексу України. Працювала над дослідженням гарантій соціального захисту та забезпечення трудових прав вразливих категорій населення та застосуванням трудового законодавства в ринковий період.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні