Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовини23 липня - Всесвітній день китів та дельфінів: цікаві факти про ссавців

23 липня – Всесвітній день китів та дельфінів: цікаві факти про ссавців

Этот материал также доступен на русском языке
23 липня – 204-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 161 день. Цього дня у світі відзначають Всесвітній день китів та дельфінів.

Всесвітній день китів та дельфінів – 23 липня 2022 року

Щороку 23 червня у світі відзначають Всесвітній день китів та дельфінів. Він був заснований у 1986 році, коли Міжнародна китобійна комісія після 200 років нещадного винищення запровадила заборону на китовий промисел. Досі у світі заборонено полювання на китів та торгівлю їх м’ясом.

Ще один з головних факторів зникнення китів, дельфінів та інших морських ссавців – це їхній вилов для дельфінаріїв, океанаріумів та цирків. Тому сьогоднішній день вважається днем ​​захисту не тільки китів, а й усіх морських ссавців.

Цікаві факти про китів та дельфінів

Кіт – це просто гігантське ссавець. Найбільший представник цього виду – синій кит. Його тіло досягає 35 метрів завдовжки і має масу до 150 тонн. Одна його мова важить як цілий слон – близько 4 тонн.

Самці дельфінів Амазонки дарують подарунки потенційним нареченим – букет річкових водоростей.

Кити та дельфіни дихають не зябрами, а легенями, сплять у вертикальному положенні і майже не відчувають запахів. У той самий час вони добре розвинений дотик. А головний шлях передачі – слух.

Дельфіни мають майже панорамний зір. Особливе розташування очей дозволяє їм бачити всі об’єкти приблизно 300 градусів навколо.

Кити здатні видавати звуки, схожі на людський спів. Крім того, вони є джерелом веселки.

Доброзичливі дельфіни, які відносяться до підряду зубастих китів, живуть зграями і при потребі допомагають один одному. Плавають вони зі швидкістю від 5 до 12 кілометрів на годину.

Дельфіни дають одне одному імена від народження. Дослідження встановило, що на записаний звук, що сигналізував ім’я, відгукувалася одна й та сама особина.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли відзначають День тренера в Україні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні