Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаВ уряді повідомили, яка частина об'єктів житлово-комунального господарства готова до зими

В уряді повідомили, яка частина об’єктів житлово-комунального господарства готова до зими

Этот материал также доступен на русском языке
На українців чекає складний опалювальний сезон. Тому уряд почав заздалегідь готуватися до зими. Так, до цьогорічного опалювального сезону в Україні підготовлено понад 30% об'єктів теплопостачання, житлового фонду та об'єктів соціальної сфери.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов під час засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду (ОЗУ) 2022/23 років, пише Інтерфакс-Україна.

У Міністерстві розвитку громад та територій України уточнили, що наразі фактично підготовлено до зими 51 056 житлових будівель, що становить 33,8% від запланованого.

На ремонтні роботи із коштів місцевих бюджетів та інших джерел фінансування передбачено 1,7 млрд. грн., вже використано 359,3 млн. грн. або 21,1%, – уточнили у відомстві.

Згідно з даними Мінрегіону, до опалювального сезону готують 33 225 об’єктів соцсфери, у тому числі 12 134 дошкільні навчальні заклади, 13 863 школи та 7 228 закладів охорони здоров’я. Вже підготовлено 11666 (35,1%), з них 4086 дитячих садків (33,7%), 4820 шкіл (34,8%) та 2760 лікарень та поліклінік (38,2%). На ці цілі передбачено 816,7 млн. грн., вже використано 188,7 млн. грн. або 23,1%.

Олексій Чернишов розповів, що станом на 12 липня через війну було вражено 345 об’єктів критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, а саме: 336 котелень (324 пошкоджено та 12 зруйновано) та 8 ТЕЦ 4 зруйновано та 4 пошкоджено) та пошкоджено 1 ТЕС.

Також міністр нагадав, що постановою Кабміну було виділено 1,4 млрд грн на формування запасу резервного обладнання та матеріалів для забезпечення оперативної допомоги громадам під час опалювального сезону та направлено 286 млн грн із резервного фонду на відновлення теплопостачання у Кременчуці, Охтирці та Чернігові.

– Від Міненерго ми почули запевнення у достатньому поточному обсязі ресурсів, що дає можливість розпочати опалювальний сезон, а також у наявності відповідного рівня, щоб його пройти. У той же час, я планую зустрітися з усіма головами областей і мерами міст, де існує система централізованого теплопостачання. Обговоримо готовність кожного міста до опалювального сезону, – повідомив Чернишов.

Міністр також додав, що для успішного проходження опалювального сезону важливими є ще два фактори – цінова стабільність та фінансова спроможність. Міністр ще раз запевнив, що тарифи на тепло не підніматимуться.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що буде з водою та опаленням, якщо РФ зруйнує інфраструктуру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні