Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПопулярні мобільні оператори попередили українців про заміну SIM-карток: куди звертатися абонентам

Популярні мобільні оператори попередили українців про заміну SIM-карток: куди звертатися абонентам

Этот материал также доступен на русском языке
SIM-картки на смартфонах потрібно періодично змінювати. Не всі абоненти знають про це, але мобільні оператори в Україні вирішили нагадати, як часто потрібно замінювати "сімки", і кому це потрібно робити.

Про необхідність замінити SIM-карти попередили українців три мобільні оператори: Київстар, Vodafone та lifecell, повідомляє today.ua. https://biz.today.ua/

Процедура заміни SIM-карти досить проста та абсолютно безкоштовна у всіх мобільних операторів. Для цього потрібно звернутися до одного з магазинів Київстар, Vodafone або lifecell.

Як відомо, на SIM-картці зберігається список контактів абонента. Роками SIM-карту можна не змінювати, але, як будь-який інший елемент пристрою, SIM-карта має певний ресурс і через якийсь проміжок часу стає непридатною.

Коли це станеться, ніхто достеменно не знає. Але, як правило, це відбувається в невідповідний момент, і власник телефону залишається без зв’язку. Тому експерти радять замінювати SIM-картку раз на п’ять років.

При заміні SIM-картки телефонний номер переноситься на нову картку. Якщо ваш номер прив’язаний до фінансового рахунку, іноді можуть виникнути проблеми. У такому разі необхідно звернутися до банку.

Є певні ознаки, за якими можна визначити необхідність екстреної заміни старої SIM-картки на нову:

  • На смартфоні часто зникає мережа.
  • Розмови обриваються та пропадає інтернет.
  • Переключення телефону на 2G та 3G при хорошому 4G сигналі у вашому регіоні.

У більшості сучасних смартфонах є цифрова сім-карта еSIM. У цьому випадку можна переключити пристрій на нього, звернувшись до мобільного оператора. Такі картки мають необмежений ресурс і незабаром повністю замінять фізичні SIM-картки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні