П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниПетиція громадян України до Зеленського про заборону видавати повістки на блокпостах, АЗС...

Петиція громадян України до Зеленського про заборону видавати повістки на блокпостах, АЗС та вулиці набрала необхідні 25 тисяч голосів

Этот материал также доступен на русском языке
Електронна петиція до Президента Володимира Зеленського про заборону видавати повістки на блокпостах, АЗС та вулиці набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів.

Про це свідчать дані на сайті Президента, повідомляють Українські Новини.

Відповідну петицію було подано 29 червня і станом на 15 липня набрало 25 335 голосів. Її ініціатор Ігор Нерозя просить Зеленського розглянути можливість заборонити на законодавчому рівні видавати повістки на блокпостах, АЗС, вулиці.

Він зазначає, що згідно із законом про мобілізацію, черговість мобілізації мав би вказати президент в указі про мобілізацію, але там доручено розробити її Генштабу ЗСУ, який, у свою чергу, засекретив цю інформацію.

Автор зазначає, що громадянам інформація про черговість мобілізації недоступна та немає жодних юридичних підстав для захисту від неправомірної мобілізації.

Він зазначає, що зараз багато охочих людей, які моралізовані, мають бойовий досвід, але не можуть вступити на службу, бо набрано людей саме на вулицях, які не мають досвіду чи достатнього бажання воювати, що робить оборонний потенціал меншим.

Автор також зазначає, що через відсутність інформації про черговість, зараз трапляються порушення у процедурі видачі повісток, коли вони були без прізвищ підписані з печатками та заповнювалися вже на місці.

Нагадаємо, ми розповідали, хто має право вручати повістки – важливе роз’яснення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні