Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКабмін планує переглянути розмір житлової субсидії

Кабмін планує переглянути розмір житлової субсидії

Этот материал также доступен на русском языке
Новий опалювальний сезон буде складним, тож в уряді вже сьогодні займаються підготовкою до зими. Серед усього іншого Кабмін планує підвищити соціальний норматив для послуг із постачання теплової енергії для населення, що використовує централізоване або автономне опалення, що призведе до перегляду розміру житлової субсидії.

У зв’язку зі збільшенням споживання теплової енергії пропонується підвищити розмір субсидії на опалення для фізичних осіб, які мають право на субсидії, пише Будпорт.

Відповідний проект постанови подано на погодження до Державної регуляторної служби. Відповідно до проекту пропонується встановити соціальний норматив для послуги з постачання теплової енергії у разі використання теплової енергії для централізованого або автономного опалення у розмірі 0,0431 Гкал/м2 (збільшується на 11 % від чинного соціального нормативу).

Як зазначається у проекті, це пов’язано із збільшенням споживання теплової енергії.

Цим же документом встановлюється соціальний норматив на послугу з постачання теплової енергії для громадян, які використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення, для розрахунку субсидій та пільг на оплату послуги з постачання теплової енергії (у частині витрат теплової енергії на опалення місць загального користування та допоміжних). приміщень, функціонування внутрішньобудинкових систем опалення будинку/будинку).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли повернуть залишки коштів житлової субсидії на рахунки українців.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні