П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляУкраїнці можуть помилуватися вночі 13 липня супермісяцем

Українці можуть помилуватися вночі 13 липня супермісяцем

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні, 13 липня, о 12 годині 9 хвилин Місяць знаходився в перигеї – максимально близькій до Землі точці орбіти. Відстань між нашою планетою та її супутником становила 357 263 кілометри. А вже о 21 годині 38 хвилин відбудеться супермісяць.

Що таке супермісяць

Супермісяцем називається момент, коли повний Місяць підходить до Землі на відстань ближче ніж 362 тисячі кілометрів. Як правило, перигей і повний місяць (супермісячний) розходяться в часі на три дні, але буває і так, що вони збігаються один з одним, проте випадки, коли їх розділяє всього дев’ять годин, відбуваються досить рідко.

Як спостерігати за супермісяцем

Якщо підсумувати враження очевидців, можна зробити висновок, що найбільший Місяць здається людям незабаром після заходу Сонця, коли знаходиться близько до горизонту. Ця оптична ілюзія, також відома як “місячна ілюзія” або “ілюзія Місяця”, відома людям з давніх часів.

Таким чином, 13 липня супермісяць найкраще спостерігати відразу після сходу Місяця, а це станеться після 21 години, а опівночі природний супутник Землі вже досягне своєї найвищої точки над південним горизонтом.

Чим примітний нинішній супермісяць з позицій астрології

Чим нинішній супермісяць відрізняється від інших? Насамперед тим, що в даному випадку ми маємо тау-квадрат, що формується (так називають насичену подіями ситуацію), при якому Сонце перебуватиме в Раку, Хірон в Овні, а Місяць – у Козерога, при цьому на його вершині розташується Хірон, що вказує на парадоксальність можливих подій Ситуації, які на нас чекають, з великою часткою ймовірності виявляться незвичайними і не піддаються логічному поясненню.

На кому позначиться супермісяць 13 липня

Більше інших вплив супермісяця відчують на собі представники кардинальних знаків – Раку, Козерога, Овнів та Терезів, а також ті, у кого в гороскопі в них розташований Місяць – саме вони приймуть на себе основний енергетичний удар. Транзит Місяця за знаком Козерога складний і сам собою, оскільки емоції в цей час перебувають під гнітом його планети-покровителя, що обмежує все і вся Сатурна, в даному випадку воно посилиться в рази. До того ж Сонце в знаку Рака “обдарує” людей надчутливістю та вразливістю, а за такої амбівалентності складно привести свій внутрішній світ у рівновагу.

У цей час небажано робити хірургічні операції, сваритися з близькими людьми, влаштовувати вечірки з великою кількістю спиртного, ризикувати – у тому числі і під час військових операцій, вирушати в поїздки, підкорювати гірські вершини, приймати нові медичні препарати, вплив яких на організм ще не перевірено, та перевищувати їх дозування.

Позитивний вплив супермісяця

Втім, нинішній супермісяц надасть на нас і позитивний вплив – насамперед зрослими креативними здібностями та бажанням творити, створюючи справжні витвори мистецтва.

Цей час також сприятливий для ритуалів і шаманських церемоній: час у такі миті начебто стає пластичним, а вищі сили посилають людям величезну кількість інформації, якої вони потребують.

Можна – і потрібно – збирати лікувальні трави, коріння та плоди, оскільки через сильну гравітацію вони вбирають у себе чарівні соки землі у подвійному, а то й у потрійному обсязі. Рекомендується також стригтися (відросле волосся буде густим), купувати великих домашніх тварин, купатися в природних водоймах, освідчуватися в коханні, надавати моральну та матеріальну підтримку нужденним, подавати милостиню, займатися волонтерством, чистити житлові та робочі приміщення за допомогою ладану та свяченої води.

Хто упустив ці можливості, тим слід врахувати їх для майбутніх супермісяців.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні