Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо ягідний сироп на зиму

Готуємо ягідний сироп на зиму

Этот материал также доступен на русском языке
Смачним сироп виходить із полуниці, вишні, малини, сливи, чорної смородини, соковитих сортів яблук чи груш. Також можна зробити сироп із білої або червоної смородини.

Інгредієнти:

ягоди або фрукти (малина, вишня, полуниця, яблука, сливи) та цукор у співвідношенні 2:1.

Приготування:

  1. Малину перебрати, але не мити, інші ягоди та фрукти вимити та дати воді стекти.
  2. Полуницю краще нарізати дрібними шматочками для більш повного вилучення соку.
  3. З вишні бажано витягти кісточки, але можна залишити цілком. Зі сливи прибрати кісточки, яблука очистити від насіння і нарізати.
  4. Зважити ягоди та фрукти і покласти у велику емальовану каструлю.
  5. Влити півсклянки води та насипати цукор – половину від маси ягід.
  6. На великому вогні довести до кипіння і ретельно прибрати піну.
  7. Зняти каструлю з вогню і залишити на 12-24 години настоятися (чим спекотніше в приміщенні, тим менше часу потрібно настоювати ягоди).
  8. Сироп, що вийшов, злити через друшляк і прокип’ятити п’ять хвилин.
  9. Готовий ягідний сироп  розлити по підготовлених ошпарених банках і закатати.

Ягоди, що залишилися, добре використовувати для пирогів, так як така начинка не розтікається.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що з ягід можна приготувати ще й маску для обличчя проти зморшок.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні