Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі вправи робити для здоров'я ліктьових суглобів?

Які вправи робити для здоров’я ліктьових суглобів?

Этот материал также доступен на русском языке
Користуватися ліктьовими суглобами у повсякденному житті нам доводиться постійно. Якщо вони здорові, ми навіть не замислюємося, наскільки важливу роль відіграють лікті у всіх процесах.

Пропонована гімнастика допоможе відновити рухливість у кінцівках після отриманих травм, а також при різних захворюваннях суглобів, відновить місцевий лімфоток та кровотік, а також зупинить процес руйнування хрящових тканин.

Кожну вправу слід виконувати по 10–15 разів.

1. Встаньте та опустіть руки. Згинайте їх по черзі в ліктьових суглобах, підводячи кисті до плечей. Можливе використання гантелі.

2. Встаньте та нахиліть корпус вперед. Руки опустіть уздовж тіла та зігніть у ліктьових суглобах. Розгинайте руки в суглобах, відводячи їх убік.

3. Встаньте, витягніть руки в сторони паралельно підлозі. Зігніть руки в ліктях перпендикулярно до підлоги. Робіть обертальні рухи зігнутою частиною рук (від ліктів до кистей) за годинниковою стрілкою та проти неї.

4. Сядьте за стіл і поставте руки на лікті кистями догори. Робіть обертальні рухи пензлями і проти годинникової стрілки.

5. Сядьте за стіл і покладіть руки долонями вниз. Намагаючись не рухати ліктями, катайте по столу долонями тенісний м’ячик.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні