П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 14 липня - День хаосу та безладу

Цей день в історії: 14 липня – День хаосу та безладу

Этот материал также доступен на русском языке
14 липня – 195-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 170 днів. Цього дня відзначаються День хаосу та безладу, Міжнародний день небінарних людей, День натовпу.

День хаосу та безладу

Дуже незвичайне свято відзначається щорічно 14 липня завдяки американці Едрієнн Сью Куперсміт – це День хаосу та безладу.

Організатори свята пропонують ненадовго згадати про те, що безлад – це гарна нагода зробити крок назустріч чомусь новому, згадати про те, що у побудові звичного нам світу хаос грав свою роль. У повсякденному житті безлад – це чудова можливість упорядкувати свій навколишній світ по-новому, зробивши його ще краще, ніж він був до цього. Пропонується провести цього дня генеральне прибирання, позбутися непотрібних речей, навести лад у свідомості, а головне – не панікувати. З хаосу народжується порядок.

Що сталося 14 липня в Україні та світі?

  • 1099 — учасники Першого хрестового походу взяли штурмом Єрусалим і вирізали майже всіх мусульман та євреїв (близько 40 тисяч осіб), спалили мечеті та синагоги.
  • 1789 – парижани, повстали, взяли штурмом королівську укріплену в’язницю Бастилію. Національне свято Франції.
  • 1894 – у Львові відбувся перший в українській історії футбольний матч (між командами Львова та Кракова). На 6-й хвилині Володимир Хомицький забив перший гол.
  • 1933 – вийшов перший мультфільм Макса Флейшера про моряка Попая.
  • 1952 – американська компанія “Дженерал моторс” оголосила, що приступає до встановлення в машинах перших у світі кондиціонерів.
  • 1976 — у Канаді було скасовано смертну кару.
  • 2000 — Георгій Гонгадзе офіційно звернувся до Генерального прокурора України Михайла Потебенька з листом, у якому виклав факти про стеження за ним працівників міліції та невідомих осіб.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли відзначають Всесвітній день шоколаду.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні