Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнцям дали дві цінні поради, як не замерзнути у квартирах узимку

Українцям дали дві цінні поради, як не замерзнути у квартирах узимку

Этот материал также доступен на русском языке
Наступної зими мільйони людей ризикують залишитися без опалення – у зоні ризику мешканці багатьох міст.

В Україні очікується украй складний опалювальний сезон. У квартирах замість звичних 18-20 градусів тепла буде 16-18 градусів. Експерти дали дві цінні поради, як людям не замерзнути взимку.

Опалення за допомогою батарей не зможе забезпечити українців належним теплом – у будинках буде прохолодно. Люди в зимовий період зазвичай використовують більше електроенергії, використовуючи калорифери. Але електромережі не розраховані на високе споживання струму, в результаті часто виникають замикання та пожежі.

Мешканцям будинків, яким вже десятки років, порекомендували:

  1. звернутися до керуючих компаній, щоб електрик перевірив стан електропроводки;
  2. утеплити, відрегулювати чи замінити вікна.

Наразі збільшився попит на склопакети, а після похолодання ціни зростуть ще більше. Нові вікна за необхідності краще замовити зараз. При встановлених металопластикових вікнах необхідно запросити майстра для регулювання – це слід зробити до початку опалювального сезону.

Зберегти тепло в будинку допоможе утеплення вхідних дверей, а також заміна вікон у під’їздах. Але по-справжньому ефективною є комплексна енергомодернізація. Однак в умовах війни, коли різні регіони зазнають обстрілів, такі капітальні вкладення навряд чи доречні.

Нагадаємо, влада назвала майбутній опалювальний сезон найбільш проблематичним в історії України. Це пов’язано зі зруйнованою інфраструктурою та відсутністю постачання газу з Росії.

Нагадаємо, ми писали, що у Кабміні планують змінити температурний режим: взимку у квартирах стане прохолодніше.

Джерело: biz.today.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні