Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВ Україні готуються до нової хвилі зростання кількості випадків COVID-19

В Україні готуються до нової хвилі зростання кількості випадків COVID-19

Этот материал также доступен на русском языке
У Європі зараз фіксується різке зростання захворюваності на коронавірус. Нова хвиля може зачепити й Україну через певний період. Українці активно повертаються додому, а протиепідеміологічні заходи майже не виконуються.

Про це повідомила лікар-епідеміолог Людмила Мухарська, пише УНН.

«У багатьох європейських країнах, у тому числі і у Франції, і в Німеччині, і у Великій Британії, пішла літня хвиля, і зростання відбувається дуже активно і дуже швидко. Якщо брати логіку поширення інфекційних захворювань та враховуючи, що українці сьогодні переміщуються дуже активно між європейськими країнами та Україною, це все говорить про те, що у нас також через певний період має відбуватися зростання захворюваності. Звичайно, відсутність авіасполучення є своєрідним штучним запровадженням протиепідеміологічних заходів. Проте люди все одно переміщуються поїздами та автотранспортом. Особливо з огляду на те, що все більше людей повертаються. Змішування населення відбувається активно», – повідомила Мухарська.

Також, за словами епідеміолога, в Україні майже відсутні протиепідеміологічні та профілактичні заходи. Їх не виконують ні громадяни, ні громадські установи, що також може вплинути на поширення вірусу.

«Але буде хвиля підйому захворювання, ми, мабуть, не побачимо, тому що на сьогоднішній день у нас, наскільки розумію, не дуже працює система фіксації випадків. Важко оцінити реальну ситуацію. Ми зможемо це помітити, якщо відбуватиметься швидке зростання, багато хто потребуватиме стаціонарного лікування, або, що гірше, буде висока смертність. Однак, якщо враховувати, що в європейських країнах поширюється Омікрон і клінічна картина не така критична, як це було при поширенні Дельти, багато людей, швидше за все, переноситимуть на ногах захворювання, то ми не побачимо цієї картини», – зазначила лікар.

Слід зазначити, що минулого тижня було зафіксовано 1018 випадків коронавірусу, а позаминулого – 943. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про ліки, які допомагають упоратися з ковідом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні