Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниПрем'єр-міністр Шмигаль розповів, які українські міста залишаться без опалення цієї зими

Прем’єр-міністр Шмигаль розповів, які українські міста залишаться без опалення цієї зими

Этот материал также доступен на русском языке
За словами Дениса Шмигаля, треба бути чесними із громадянами країни.

В уряді вже подейкують про те, що у новому опалювальному сезоні деякі населені пункти залишаться без тепла. До зими не вдасться відновити централізоване опалення на деокупованих територіях. У цьому зізнався прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час Міжнародної конференції з питань відновлення України.

За словами Шмигаля, слід бути чесними з українцями. Так як збитки від зруйнованої інфраструктури величезні і деякі об’єкти централізованого теплопостачання зруйновані вщент, їх треба відбудовувати фактично з нуля, а на це потрібно багато часу та ресурсів.

Також прем’єр додав, що уряд готується до тяжкої зими. Він не назвав, які міста точно залишаться без тепла. Але раніше йшлося про Маріуполь, де комунальникам точно не вдасться відремонтувати пошкоджену міську систему опалення до зими. Відновити газопостачання у Маріуполі неможливо через втрату газу: як магістрального, так і вдома, пише biz.today.ua.

“Кілька сотень котелень розбито, втрачено. Ми розуміємо, що це ризик для міст, містечок. Ми взялися їх відновлювати і розуміємо, що їх відновимо. Крім того, ми створили відповідний запас швидких модульних котелень, які можна розгортати протягом одного тижня, на різних видах палива. Ми зробили запас спеціальних генераторів для електроенергії та запас спеціальних очисників для питної води”, – повідомив прем’єр.

Раніше ми публікували поради, що необхідно підготувати до зими.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні