П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яОстеопороз: названі перші симптоми захворювання

Остеопороз: названі перші симптоми захворювання

Этот материал также доступен на русском языке
Остеопороз робить наші кістки слабкими та тендітними, тим самим збільшуючи ризик переломів. Ця хвороба може розвиватися протягом декількох років, тому її часто не виявляють, поки під час падіння чи раптового удару кістка не зламається.

Остеопороз – це патологія скелета із зміною структури кісткової тканини. Згідно зі статистикою, остеопороз знаходиться на 4 місці за поширеністю після захворювань серця, цукрового діабету, онкологічних процесів. Від нього частіше страждають жінки у постклімактеричний період, що пов’язано з гормональним тлом – виробленням естрогенів.

Медики назвали три перші попереджувальні ознаки, які не можна ігнорувати: гострий біль у спині, хребет став вигнутим, зменшився ріст.

Не варто нехтувати появою болю в області хребта, який найчастіше локалізується у грудному та поперековому відділах. Характер болю малоінтенсивний, і проявляється виразніше після підняття тяжкості.

Можна помітити, як люди похилого віку все більше сутуляться, що вказує на остеопороз. Це відбувається через те, що кістки хребта або зламані або ослабли, чим ускладнюється вміст маси тіла. В результаті може розвинутись положення з нахилом уперед. Не зволікайте з візитом до лікаря.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що приймати при остеопорозі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні