Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіВ Україні з 1 липня запроваджено візовий режим з Росією: що це...

В Україні з 1 липня запроваджено візовий режим з Росією: що це означає

Этот материал также доступен на русском языке
Після початку повномасштабної війни, яку розв'язала Росія, в Україні було ухвалено рішення запровадити візовий режим для громадян країни-агресора.

З 1 липня набуло чинності рішення Кабінету міністрів від 17 червня 2022 року про запровадження візового режиму з РФ. Наразі громадянам країни-агресора необхідно отримати візу для перетину кордону з Україною.

Громадяни Росії можуть звернутися до візових центрів зовнішнього постачальника послуг компанії VFS Global у таких містах: Москва, Санкт-Петербург, Єкатеринбург, Калінінград, Казань, Новосибірськ, Ростов-на-Дону, Самара.

Візові клопотання опрацьовуватимуться українськими дипломатичними установами у третіх країнах щодо співпраці з українськими компетентними органами. Громадяни Росії, які перебувають в інших країнах, по візи можуть звертатися до іноземних дипломатичних установ України.

Візу не зможуть отримати особи, які потрапили до списку санкцій або до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Наразі кордони з РФ та Білоруссю закриті через продовження бойових дій, тому після отримання візи громадянам країни-агресора необхідно буде приїжджати до України через країни ЄС чи Молдову.

Раніше для перетину кордону України громадянам Росії потрібний був лише закордонний паспорт.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні