Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовини128-та доба війни: ворог хоче взяти під повний контроль Луганську область

128-та доба війни: ворог хоче взяти під повний контроль Луганську область

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто двадцять восьма доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах ситуація істотних змін не зазнала. На останньому ворог здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Грем’яч, Михальчина Слобода, Колос Чернігівської області та Старикова та Атинська Сумської області.

На Харківському напрямку противник зосередив угруповання військ Західного військового округу, здійснює оборону раніше зайнятих рубежів, систематично обстрілює підрозділи Сил оборони України для сковування їхніх дій. Так, з артилерії, окупанти обстрілювали райони населених пунктів Базаліївка, Перемога, Верхній Салтів, Норцівка, Чепіль, Дмитрівка, Барвінкове, Мосьпанове, Велика Бабка, Сороківка та Пришиб.

На Слов’янському напрямі війська противника продовжують ведення оборони, перегрупуються і намагаються покращити тактовне становище. Агресор здійснив артилерійські обстріли позицій наших військ неподалік Долини, Мазанівки, Дібрівного, Грушувахи, Адамівки, Гусарівки та Іванівки.

На Донецькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на оточенні наших військ у районі Лисичанська з півдня та заходу, встановленні повного контролю над Луганською областю. Веде штурмові дії з метою блокування логістичного забезпечення наших підрозділів.

На Лисичанському напрямку обстрілює наші позиції щодо ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Сіверськ, Білогорівка, Лисичанськ та Вовчоярка. Намагається взяти під контроль ділянку автодороги Бахмут – Лисичанськ, успіху не має. Одночасно ворог активізував бойові дії на Краматорському напрямі.

На Бахмутському напрямку противник обстрілює з артилерії райони населених пунктів Берестове, Яківлі, Відродження, Майорської та Вугледарської ТЕС. Намагається покращити тактовне становище у напрямку населеного пункту Покровське, успіху немає.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках проводилися обстріли наших позицій щодо ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.

На Південнобузькому напрямку противник продовжував обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Потьомкіне, Березнегуваті, Партизанському, Киселівці, Шевченківському, Таврійському. Вів повітряну розвідку БПЛА. У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України ворог продовжує утримувати три носії високоточної зброї. Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують вогневу поразку щодо накопичення живої сили та військової техніки російських окупантів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні