Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста

Цей день в історії: 2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста

Этот материал также доступен на русском языке
2 липня – 183-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 182 дні. Цього дня відзначають Міжнародний день спортивного журналіста, Міжнародний день собаки, День сюрпризів, Всесвітній день НЛО.

Міжнародний день спортивного журналіста

Якби не спортивні журналісти, мільйони людей у ​​всьому світі не могли б стежити за результатами футбольних чемпіонатів, боксерських поєдинків, баскетбольних матчів, марафонських забігів, Олімпійських ігор тощо. За будь-яких погодних умов вони ведуть репортажі та трансляції з місця подій. Міжнародний день спортивного журналіста відзначається із 1995 року з ініціативи Міжнародної асоціації спортивної преси. Організація була створена 2 липня 1924 року в Парижі і об’єднує близько півтори сотні національних спілок журналістів. Асоціацію спортивних журналістів України (АСЖУ) було створено на з’їзді спортивних журналістів країни 26 червня 1999 року. До неї увійшли представники газет та журналів, інформаційних агентств, телебачення та радіо, інтернет-видань, фотожурналісти, співробітники прес-служб спортивних клубів.

Міжнародний день собак

Міжнародний день собак також відзначають 2 липня, а започаткували це свято у США. В Україні Міжнародний день собак є маловідомим святом, проте набуває поширення в соціальних мережах. Чотириногі поряд у різні життєві моменти додають у життя своїх господарів позитиву та вміють бути вірними друзями.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні