Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 1 липня - День архітектури України

Цей день в історії: 1 липня – День архітектури України

Этот материал также доступен на русском языке
1 липня - 182-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 183 дні. Цього дня – Всесвітній день боротьби проти бідності, День архітектури України, Міжнародний день анекдоту.

Всесвітній день боротьби проти бідності

Спочатку цей день позначений як Всесвітній день боротьби за подолання бідності. Його відзначали неурядові організації світу з ініціативи Міжнародного руху за надання допомоги групам населення, які потребують.

Метою проведення цього дня є підвищення усвідомлення необхідності боротися за ліквідацію бідності та бідності в усіх країнах, особливо в країнах, що розвиваються, — необхідності, яка набула першочергового значення.

Міжнародний день кооперативів

1 липня представляють у світі святковий Міжнародний день кооперативів. Таке рішення ухвалила сесія Генеральної Асамблеї ООН у 1992 році.

Цей день має привертати увагу світової громадськості до кооперативів та сприяння розширенню партнерських зв’язків між міжнародним кооперативним рухом та іншими суб’єктами міжнародного права, включаючи уряди та неурядові організації на всіх рівнях.

Міжнародний день анекдоту

Міжнародний день анекдоту – 1 липня. Ідея святкування належить Уейну Рейнагелю, американському письменнику та графіку, насамперед відомого своїми історичними фантастичними романами. Свято було створено у 1994 році як привід відзначити офіційне закінчення півріччя.

День архітектури України

День архітектури України – свято, яке відзначається на території України 1 липня.

В Україні налічується близько 14 тисяч пам’яток архітектури, 46 великих історичних культурних заповідників та понад 1000 об’єктів паркового мистецтва.

Найбільше пам’яток архітектури можна знайти у Львові. Зокрема, у місті збережено близько двох із половиною тисяч пам’яток історії та архітектури. У 1998 році місто було внесено до світової спадщини ЮНЕСКО.

День слідчого в Україні

Сьогодні своє професійне свято відзначають слідчі поліції, СБУ та прокуратури. Робота слідчого вимагає особливої ​​уваги до деталей, розвиненої інтуїції, аналітичних здібностей та об’єктивності. Апарат слідчих у системі органів внутрішніх справ з’явився 1963 року. З того часу багато води вибігло, професія слідчого змінювалася та розвивалася, з’являлися нові методи роботи. 1998 року Міністерство внутрішніх справ України офіційно заснувало День слідчого, який щорічно відзначається 1 липня.

Основними обов’язками слідчого є проведення досудового розслідування, збирання інформації, доказів, опитування свідків, робота з підозрюваними та аналіз ситуації. Від якості слідчої роботи залежить справедливість і життя людей. Важливо, щоб звинувачення не були пред’явлені невинній людині, тому слідчі повинні дотримуватися презумції невинності та спиратися на факти, а не на припущення.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли відзначають День Конституції України.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні