П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкі звичайні продукти допоможуть нормалізувати артеріальний тиск?

Які звичайні продукти допоможуть нормалізувати артеріальний тиск?

Этот материал также доступен на русском языке
Нормалізувати артеріальний тиск можна не лише за допомогою медпрепаратів, а й спеціальної дієти.

Так, для нормалізації тиску насамперед слід включити до раціону цитрусові, пише Багнет.

Виявляється, в апельсинах, лимонах та грейпфрутах міститься велика кількість вітаміну С, антиоксидантів та калію, які зміцнюють стінки судин.

Ще одна незаперечна перевага соку з грейпфрута чи апельсина – відсутність натрію, який затримує воду в організмі та може спровокувати підвищення тиску.

Допоможе стабілізувати тиск та склянку терпкого вишневого соку. Дослідження показують, що кисла вишня може допомогти знизити кров’яний тиск та знизити ризик серцево-судинних захворювань та інсульту завдяки різноманітності поживних речовин, таких як поліфеноли та калій.

Не менш корисний і зелений чай. Дослідження показують, що вживання кількох чашок чаю може допомогти вашим кровоносним судинам стати більш гнучкими, тому кров тече легше, що призводить до зниження артеріального тиску та здорового серця. Активні інгредієнти чаю – поліфеноли. Ці рослинні сполуки діють в організмі як антиоксиданти, зменшуючи запалення та підвищуючи активність оксиду азоту у слизовій оболонці кровоносних судин. Оксид азоту є судинорозширювальним засобом, що діє на клітини ендотелію, викликаючи розширення кровоносних судин, покращуючи кровотік та знижуючи кров’яний тиск.

Також слід частіше вживати в їжу кисломолочні напої без цукру та незбиране молоко, багаті на калій та інші поживні речовини, які допомагають знизити кров’яний тиск. Щоденне вживання не менше двох порцій будь-якого молочного продукту знижує ризик розвитку діабету та високого артеріального тиску на 11-12%.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, який тиск може винести людина без шкоди здоров’ю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні