Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПенсії та субсидії виплачують по-новому. Для кого призначено зміни та як отримувати...

Пенсії та субсидії виплачують по-новому. Для кого призначено зміни та як отримувати гроші?

Этот материал также доступен на русском языке
Змінено механізм отримання пенсій, субсидій та соцдопомог для людей, які перебувають у зоні бойових дій та на окупованих територіях.

Пенсії та субсидії виплачують по-новому. Для кого та як?

Раніше виплати, які люди отримували на «Укрпошті», переводили до «Ощадбанку». Будь-якої миті, виїхавши з небезпечних територій, гроші можна було забрати в банку.

Тепер в уряді, навпаки, вирішили переказувати виплати з банку на пошту. Так зроблять, якщо співпадуть три умови:

  1. Нацбанк звернеться до Міністерства соцполітики або до Пенсійного фонду з відповідною заявою про неможливість виплат у конкретному районі.
  2. Одержувач пенсії або соціальної допомоги, який проживає на цих територіях, за останні 60 днів не робив жодних видаткових операцій зі своєї картки (не знімав і не витрачав гроші).
  3. Одержувач пенсії або соціальної допомоги після 24 лютого 2022 року не звертався до Пенсійного фонду або органів соцзахисту щодо зміни способу виплати йому пенсії чи допомоги.

Ухвалене рішення явно не на користь людям.

Адже тепер усіх, хто зареєстрований на проблемних територіях та отримує соцвиплати через банк, можуть без їхньої згоди перевести на пошту.

Якщо протягом шести місяців не вдасться забрати свої гроші на пошті, то нарахування виплат пригальмують до з’ясування обставин.

З цього випливає, що згодом нарахування коштів багатьом людям повністю припиниться: гроші перестануть надходити на картку, а на пошті їх також не можна буде отримати.

Але якщо людина опиниться на підконтрольній Україні території, виплати, звісно, відновлять.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні