Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНа тимчасово захоплених РФ територіях посилюється партизанський рух, - Генштаб

На тимчасово захоплених РФ територіях посилюється партизанський рух, – Генштаб

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто двадцять друга доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню. Російські окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по військовим та критичним об'єктам цивільної інфраструктури на території України.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація щодо діяльності збройних сил республіки Білорусь істотних змін не зазнала. Зберігається загроза застосування ракетного озброєння з цієї країни.

На Сіверському напрямку для прикриття ділянки російсько-українського кордону в Брянській та Курській областях противник утримує до трьох батальйонних тактичних груп зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армій, а також підрозділи повітрянодесантних військ. Ворог обстріляв із артилерії позиції Сил оборони у районах населених пунктів Бучки Чернігівської області та Бояро-Лежачі Сумської області. Окупанти продовжують фортифікаційне обладнання оборонних позицій у прикордонних районах Брянської області.

На Харківському напрямку супротивник основні зусилля зосереджує на утриманні раніше зайнятих позицій. Здійснив артилерійські обстріли щодо елементів інфраструктури в районах міста Харкова та В’ялівського водосховища. Дії ворожої штурмової групи у районі населеного пункту Уди наші воїни рішуче придушили. Противник відійшов. Завдав авіаудару з вертольотів Ка-52 в районі населеного пункту Явірське.

На Слов’янському напрямку противник основні зусилля зосереджує на веденні наступу у напрямку населених пунктів Довгеньке та Долина. Ворог обстріляв наші позиції біля Нової Дмитрівки, Хрестища, Дібрівного та Богородичного. Намагається вести штурмові дії у напрямку Довгенько – Мазанівка, бій продовжується. Наніс авіаудару неподалік Дібрівного.

На Донецькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів та проведенні перегрупування військ.

На Краматорському напрямі активних дій не вів. Здійснював вогняну поразку наших підрозділів з мінометів та реактивної артилерії в районах Райгородки та Стародубівки.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної артилерії райони населених пунктів Лисичанськ, Спірне та Волчеярівка. Нанесли авіаудар у районі Лисичанська, намагалися блокувати місто з півдня. З метою витіснення наших підрозділів ворог вів штурмові дії в районах населених пунктів Метелкіно, Сиротине та Вороново.

На Бахмутському напрямку українські воїни зупинили настання ворожої піхоти у напрямку Володимирівка – Покровське. Після вогневого впливу супротивник відійшов. Підрозділами зі складу 5-ї загальновійськової армії окупанти ведуть наступ у напрямку Пилипчатино – Покровське, бойові дії продовжуються. У напрямку Роти – Вершина ворог просунувся на один кілометр. З метою сприяння угрупованню на напрямі зосередження основних зусиль, окупанти намагаються на Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках вести сковуючі дії та утримувати зайняті рубежі.

На Запорізькому напрямку ведуть оборону. Ворог намагався взяти під контроль ділянку дороги Ясинувата – Костянтинівка – вів бій у напрямку Василівка – Кам’янка. Наші захисники дали рішучу відсіч. Противник із втратами відступив.

На Южнобузькому напрямі окупанти зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів. Ведуть розвідку, удосконалюють інженерне обладнання та намагаються не допустити перегрупування наших військ. Для відновлення раніше втраченого становища, силами ротної тактичної групи, ворог вів наступ у напрямку Потьомкіно – Високопілля Херсонської області, успіху не мав, відійшов. Вів повітряну розвідку БпЛА у районі населеного пункту Старосілля.

В акваторіях Чорного та Азовського морів у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України ворог утримує чотири носії крилатих ракет морського базування “Калібр”.

Українські захисники завдають шкоди російським окупантам у всіх напрямках, де продовжуються активні бойові дії. Посилюється партизанський рух на тимчасово захоплених територіях.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні