П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаГрошіКомпенсація на оплату комуналки: як отримати 450 гривень на місяць - інструкція

Компенсація на оплату комуналки: як отримати 450 гривень на місяць – інструкція

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які безкоштовно дали притулок внутрішнім переселенцям, щомісяця можуть отримувати компенсацію у розмірі 450 гривень. Її вже почала виплачувати Міжнародна федерація Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

Допомога можуть отримати власники житлових приміщень, які безоплатно розміщують у них внутрішньо переміщених осіб (гість має обов’язково мати статус ВПО).

Розмір компенсації – 14,77 грн за одну особу на добу, 450 грн за одну особу на місяць. Кошти будуть перераховані переказом на банківський рахунок через платіжну систему PrivatMoney.

Як отримати компенсацію

  • Зареєструвати своє житло на сайті: не пізніше наступного дня подати заяву до органів місцевого самоврядування (виконавчого комітету), вказавши ім’я та по батькові кожного з розміщених осіб та додавши копії документів, що засвідчують їх особи.
  • У день припинення розміщення внутрішньо переміщеної особи або зміни їхньої кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку мешканців.
  • Звернутися до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцем розташування житлового приміщення для отримання грошової допомоги.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, на які соціальні виплати мають право переселенці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні