Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 25 червня – День моряка

Цей день в історії: 25 червня – День моряка

Этот материал также доступен на русском языке
25 червня - 176-й день року (177-й у високосні роки) за григоріанським календарем. До кінця року залишається 189 днів. 25 червня відзначають День моряка, Всесвітній день вітіліго, День кольорового ТБ, День митника України.

День моряка

День моряка святкують ті, хто обирає море замість суші, кого приваблює романтика океанів, у чиїй крові морська сіль, кому підвладні морські простори. Рішення про відзначення цього дня ухвалили у 2010 році, тоді держави-члени Міжнародної морської організації, що входить до складу ООН, підписали відповідну резолюцію.

У всьому світі понад півтора мільйона людей пов’язали свою професію з морською стихією. Українців серед них близько 70 тисяч, вони на шостому місці за чисельністю серед моряків, які працюють на глобальному ринку.

Всесвітній день вітіліго

25 червня щорічно з 2011 року відзначається Всесвітній день вітіліго. Дата обрана не випадково, адже саме 25 червня народився відомий поп-співак Майкл Джексон, який також хворів на цю хворобу.

Вітіліго – хронічне захворювання шкіри, при якому спостерігається депігментація на шкірі у вигляді світлих плям. Жодного фізичного дискомфорту при цій хворобі не спостерігається. На сьогодні вітіліго не виліковується.

День митника України

День митника України – державне свято в Україні, яке відзначається щорічно 25 червня, починаючи з 2020 року. Воно було засноване 2020 року. Відповідне рішення президента України погодив Кабмін 18 червня 2020 року, встановивши святкування Дня митника на 25 червня.

Раніше, з 1991 по 2013 рік, в Україні також 25 червня відзначалося інше свято, пов’язане з митницею — День митної служби України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які свята відзначають 20 червня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні