Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧи загрожує Україні дефіцит цукру?

Чи загрожує Україні дефіцит цукру?

Этот материал также доступен на русском языке
Останнім часом не тільки стрімко зростають ціни на продукти, а й багато товарів просто зникають із полиць супермаркетів. Звичайно, головне пояснення цього – війна. Сьогодні поговоримо про те, чи вистачить українцям цукор.

В Українському клубі аграрного бізнесу заявили, що для дефіциту цукру немає жодних передумов.

«У 2021-2022 маркетинговому році вдалося виробити 1,4 млн т цукру, що на 44% перевищує показник попереднього року. Виробленого цукру вистачить, щоб спокійно і навіть із запасом перекрити річну потребу України у цукрі. А з огляду на той фактор, що частина населення України тимчасово виїхала за кордон, і фонд споживання також зменшився і, відповідно, перехідний залишок збільшується», – йдеться у повідомленні.

Водночас українці, побоюючись дефіциту, намагаються створити запаси продуктів, зокрема й цукру. Підвищений попит, у свою чергу, може призвести до зростання цін.

«Українцям не варто переживати за наявність цукру, адже цього року в Україні його достатку. Крім того, вже закінчується посів цукрових буряків цього літа і станом на 2 червня 2022 року вже засіяно 181 тис. га під цукровим буряком, що становить 80% посівних площ попереднього року. Ця цифра не фінальна і можливе її коригування у бік збільшення у зв’язку з досівом та надходженням інформації дещо пізніше. І вже за 4 місяці в Україні розпочнеться новий сезон цукроваріння для забезпечення потреб українців», – запевняють в організації.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому сіль в Україні стала дефіцитом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні