Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаКомунальні тарифи у воєнний час: чи збільшаться платежі за воду, світло та...

Комунальні тарифи у воєнний час: чи збільшаться платежі за воду, світло та газ влітку

Этот материал также доступен на русском языке
Війна в Україні триває вже понад три місяці, але, як запевняють в уряді, вартість комунальних послуг для українців практично не зміниться.

Як повідомляє “Сегодня</ a>, ціни залишаться на рівні 24 лютого 2022 року.

Варто нагадати, що 10 травня 2022 року Кабмін ухвалив проект закону про мораторій на підвищення тарифів на газ, теплову енергію та супутні послуги. Тому ціни на газ для населення та критично важливих підприємств залишиться на колишньому рівні – 8 гривень за кубометр.

Тарифи на електроенергію було заморожено ще у квітні. Тобто ще мінімум півроку ціни на світ будуть на колишньому рівні – 1,44 грн. за кіловат при споживанні до 250 кВт*год та 1,68 грн. за кіловат при споживанні понад 250 кВт * год на місяць.

Ціновою політикою водоканалів та підприємств, що займаються водовідведенням та водопостачанням, займається Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг.

На даний момент тарифи комісія не переглядала, тому інформації про майбутні зміни немає.

Борги за комуналку у воєнний час заборонено стягувати. Причому це стосується не лише населення, а й підприємств оборонно-промислового комплексу, постачальників електроенергії та води.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, у яких випадках можна не платити за розподіл газу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні