Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіЯку допомогу можуть отримати українські біженці в Румунії: названо суму та умови

Яку допомогу можуть отримати українські біженці в Румунії: названо суму та умови

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну багато українців виїхали за кордон. Є наші співвітчизники у Румунії.

Українські біженці в Румунії можуть отримувати додаткову фінансову допомогу від Червоного Хреста у розмірі 110 євро на особу протягом трьох місяців після подання заяви. Отримати фінансову допомогу можуть:

  • сім’ї, в яких двоє або більше дітей віком до 18 років;
  • член сім’ї з інвалідністю;
  • член сім’ї старше 60 років;
  • членом сім’ї є вагітна або жінка, що годує грудьми;
  • самотні жінки.

Від сім’ї заявку може подати лише одна людина, і лише один раз. Якщо українські біженці, перебуваючи у Румунії, вже отримали допомогу від інших міжнародних організацій, то на допомогу Червоного Хреста вони розраховувати не зможуть. При подачі заявки необхідно:

  • мати при собі закордонний паспорт громадянина України, або ID картку громадянина України/внутрішній паспорт громадянина України/ закордонний паспорт іноземця з видом на проживання/свідоцтво про народження (для дітей та підлітків)
  • завантажити спеціальний додаток від Червоного Хреста та дотримуватися вказівок у ньому. Програма доступна для IOS та Android.

Якщо заявка буде схвалена, на Viber або Whatsapp вам прийде сповіщення про те, як отримати допомогу. Заявка обробляється щонайменше 2 тижні. Гроші можуть прийти на будь-яку відкриту вами банківську картку – як в Україні, так і за кордоном. Це можуть бути карти ПриватБанку, Монобанку, А-Банку та інших.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про правила прийому українських біженців у Німеччині.

Джерело: visitukraine.today

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні