Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіЧому деякі внутрішньо переміщені особи перестали отримувати допомогу від держави??

Чому деякі внутрішньо переміщені особи перестали отримувати допомогу від держави??

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні змінився порядок виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам. Тепер українці не отримуватимуть гроші, у регіонах проживання де уже не ведуться бойові дії та їхнє житло не зруйноване.

Це докладно пояснила міністерка соціальної політики Марина Лазебна в ефірі телемарафону, пише Сьогодні.

“Жодної категорії ВПО не скасовують виплати. Хто в цій категорії ВПО? Перше – це переміщені особи з території, де ведуться активні бойові дії, це території, які оточені, заблоковані, і це ті населені пункти, куди сьогодні немає можливості людям повертатися та проживати . А друга категорія ВПО – це переселенці, у яких зруйновано житло”, – сказала Лазебна.

Марина Лазебна пояснила, що при запровадженні цього виду допомоги у березні в країні налічувалося 14 регіонів, де велися активні бойові дії, зараз їх значно менше – 8. Їх визначає Міністерство реінтеграції спільно з Міністерством оборони та військово-цивільними адміністраціями.

“Це 300 громад – там, де люди, які не можуть повертатися, будуть і надалі гарантовано отримувати ці виплати. Тому виплати не скасовувалися, принцип залишається незмінним, питання в тому, чи ведуться активні бойові дії, чи можете ви повертатися”, – наголосила Лазебна.

Названо терміни, коли переселенці отримують виплати

ПриватБанк розповів, що Мінсоцполітики щомісяця переказує кошти до 3, 13 та 23-го числа включно. Після отримання коштів банк розподіляє їх та перераховує клієнтам, залежно від терміну подання заяви. Не варто виключати проблеми, що виникають під час заповнення заяви або затримки виплат. Тому терміни виплат за кожною заявкою є індивідуальними

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні