Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіСтало відомо, скільки чоловіки можуть перебувати за кордоном під час воєнного стану

Стало відомо, скільки чоловіки можуть перебувати за кордоном під час воєнного стану

Этот материал также доступен на русском языке
Мобілізація в Україні триватиме до 23 серпня. Вимога до чоловіків менше 60 років не залишати країну залишається, однак є деякі винятки.

Кабмін дозволив з 24 травня виїжджати за кордон

  1. водіям,
  2. залізничникам,
  3. спортсменам.

Зокрема, під час війни дозволено перетинати кордон водіям, які перевозять медичні вантажі, вантажі гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами для потреб Збройних сил, інших військових формувань, а також населення України. Перебувати за межами України їм дозволено не більше ніж 30 календарних днів з дня перетину державного кордону.

Крім того, дозволено під час війни виїжджати за кордон водіям компаній, які мають транспортні ліцензії. У такому разі перетин державного кордону можливий тільки на транспортному засобі, повна маса якого становить 3500 кілограмів і більше. Водії можуть безперервно перебувати за кордоном не більше ніж 45 календарних днів з дня перетину державного кордону.

Працівників підприємств залізничного транспорту, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці, можуть залишати під час війни Україну на термін не довше шести місяців.

Щодо спортсменів, то дозволено виїжджати тим, хто включений до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю; тренерам зі складу національних збірних команд, спортивним суддям та інших спеціалістів, які забезпечують, зокрема, організаційний, науково-методичний, медичний супровід, антидопінговий контроль тощо підготовки спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України. Усі вони можуть безперервно перебувати за кордоном не більше ніж 30 календарних днів з дня перетину державного кордону.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні