Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТри корисні поради про їжу та апетит

Три корисні поради про їжу та апетит

Этот материал также доступен на русском языке
Що допоможе знизити апетит, якщо ви вирішили худнути? Вода є універсальним засобом, на який ви можете розраховувати.

Що допоможе знизити апетит, якщо ви вирішили худнути?

Вода є тим універсальним засобом, який здатний трохи знизити апетит.

Перший сигнал про ситість надходить у мозок, коли їжа починає давити на стінки шлунка. Вода займає частину його обсягу, тому місця для їжі залишається менше. Головне правило – пити потрібно безпосередньо перед їдою, не більше ніж за 5-7 хвилин до початку трапези. Вода швидко залишає шлунок, оскільки не потребує особливого травлення.

Також можна пити воду під час їди, але обов’язково дрібними ковтками і нечасто. Це рекомендується робити, якщо ви їсте овочі або крупи. У них багато рослинної клітковини, яка активно вбирає воду, розбухає і займає у шлунку великий обсяг.

Як допомогти людині, яка подавилася їжею?

Коли людина подавилася їжею, ми поспішаємо постукати по спині, намагаючись таким чином допомогти їй. На думку лікарів, робити це категорично не можна. Постукування по спині може призвести до зміни положення стороннього тіла, що потрапило у дихальні шляхи. І шматочок їжі може провалитися ще глибше, остаточно перекривши надходження кисню в організм, що може призвести до тяжких наслідків.

Лікарі рекомендують у такій ситуації постаратися добре відкашлятися, нахиляючись при цьому вперед. Також по можливості зробити кілька коротких і різких видихів, також нахиляючись вперед. Робити вдихи дуже небезпечно, тому вдихати повітря треба дуже повільно.

Якщо прокашлятися у людини не виходить, спробуйте їй допомогти, використовуючи метод Хаймліха. Для цього потрібно встати ззаду потерпілого, обхопити його руками і зчепленими кистями рук робити рухи у вигляді поштовхів між пупком та грудиною.

Якщо у вас коліт…

При колітах ефективно допомагає настій із насіння лопуха великого. Він має унікальну особливість відновлювати слизову оболонку товстого кишківника. 2 столові ложки насіння заварити 400 мл окропу в термосі, настояти ніч, процідити. Пити по 50 мл 3 рази на день за 30 хвилин до їди.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні