П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк безпечно мігрувати за кордон - 7 правил

Як безпечно мігрувати за кордон – 7 правил

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо через військові дії ви вирішили виїхати з країни, пам'ятайте про свою безпеку і дотримуйтеся рекомендацій Міжнародної міграційної служби.

ПРАВИЛО ПЕРШЕ. Намагайтеся заздалегідь знайти інформацію про те, де в країні, куди ви виїжджаєте, мігранти можуть отримати допомогу та підтримку. По можливості, звертайтеся до державних, волонтерських, міжнародних організацій.

ПРАВИЛО ДРУГЕ. Зробіть фото (якщо у вас є мобільний телефон із камерою) усіх своїх документів або ксерокопію.

ПРАВИЛО ТРЕТЄ. Довіряйте свої документи лише працівникам прикордонної служби та поліції. Не залишайте нікому свій паспорт під заставу, наприклад, для оформлення документів, реєстрації або з інших причин.

ПРАВИЛО ЧЕТВЕРТЕ. Переконайтеся, що ви володієте повною інформацією про те, з ким і куди ви їдете, де і у кого житимете, і як довго. Обов’язково поділіться цією інформацією з родичами.

ПРАВИЛО П’ЯТЕ. Намагайтеся регулярно підтримувати зв’язок із рідними або друзями, повідомляйте їм про зміну місця перебування.

ПРАВИЛО ШОСТЕ. Домовитеся з рідними про кодове слово або фразу, яка дасть їм зрозуміти, що вам загрожує небезпека.

ПРАВИЛО СЬОМЕ. Якщо ви в небезпеці, дзвоніть до місцевих екстрених служб і звертайтеся по допомогу до посольства України.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні