Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаГрошіЯк шахраї вимагають гроші від імені банків та операторів зв'язку?

Як шахраї вимагають гроші від імені банків та операторів зв’язку?

Этот материал также доступен на русском языке
«ПриватБанк» попередив клієнтів про можливі афери і розповів, як не стати жертвою зловмисників.

«Державні» виплати

Якщо вам надійшло повідомлення або СМС, що містить повідомлення про виплати матеріальної допомоги від держави, а також список банків та перелік посилань, це фейк. У жодному разі не переходьте за цими посиланнями.

Якщо ви очікуєте допомогу від держави, вам прийде повідомлення про нарахування грошей у додатку банку, клієнтом якого ви є.

Повідомлення про нарахування грошей не містить посилань, лише текстову інформацію. Кошти будуть автоматично зараховані на ваш банківський рахунок.

 Дзвінки від «співробітників мобільного оператора»

Ця схема працює таким чином: аферисти дзвонять людям, представляючись співробітниками того чи іншого українського мобільного оператора. Вони говорять, що російські війська пошкодили інфраструктуру і незабаром зникне зв’язок. Потім вони пропонують нібито перепідключити абонента до «аналогової системи зв’язку» і для цього просять назвати код з СМС-повідомлення від справжнього оператора або запитують різні паролі.

У жодному разі не називайте кодів з повідомлень та паролів до сервісів – так злочинці намагаються отримати доступ до вашої банківської картки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні