Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовини90-річний вінницький пенсіонер плете маскувальні сітки для українських військовиків

90-річний вінницький пенсіонер плете маскувальні сітки для українських військовиків

Этот материал также доступен на русском языке
Багато українських пенсіонерів після початку війни в Україні допомагають армії, тим самим наближаючи нашу перемогу. Одні – печуть хліб, інші – відправляють безкоштовно саджанці до найбільш постраждалих міст та сіл для озеленення, а треті – плетуть маскувальні сітки.

90-річний житель Ямпільської територіальної громади у Вінницькій області Сергій Вознюк, власноруч сплів понад сотню маскувальних сіток.

Як розповів Сергій Вознюк «Суспільному», на плетіння однієї сітки витрачає 4-5 днів. Працює з самого ранку і до пізньої ночі – каже, що в такі години часто не спиться.

За роботою слухає українське радіо, аби бути в курсі останніх подій.

Матеріалами для плетіння – основою та тканиною – дідуся забезпечують волонтери. Кажуть, чоловік не терпить простою у роботі – сердиться, коли матеріали привозять не вчасно.

Сергій Вознюк – син «ворога народу». Його батька засудили 1937 року за «контрреволюційну діяльність», тому з дитинства зростав із цим тавром. Батька вдалося відшукати лише у 19 років – на Колимі.

З 2014 року пенсіонер співпрацює з Червоним Хрестом, періодично посилає на передову їжу (картоплю, борошно, варення) та, звичайно, плете маскувальні сітки. За це отримав нагороди – подяки від прикордонників та батальйону «Донбас».

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні