Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовини86-та доба війни: у Генштабі ЗСУ назвали найнебезпечніші напрямки

86-та доба війни: у Генштабі ЗСУ назвали найнебезпечніші напрямки

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася вісімдесят шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Противник веде наступальну операцію в районах населених пунктів Лисичанськ та Сєверодонецьк.

На Волинському та Поліському напрямах істотних змін у положенні підрозділів збройних сил республіки Білорусь не наголошується. Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів із території республіки Білорусь.

На Сіверському напрямку противник виробляє інженерне обладнання позицій у районі населеного пункту Азаровка Брянської області. Здійснив обстріл з артилерії та мінометів населених пунктів Бояро-Лежачі, Бруски, Старі Вирки Сумської області та Грем’яч Чернігівської області.

На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджує утримання зайнятих рубежів. Намагається проводити контратаки з метою відновлення втрачених позицій. Веде посилену повітряну розвідку із застосуванням БПЛА. Продовжувалися бойові дії в районі населених пунктів Тернове та Веселе. Крім того, ворожі обстріли зафіксовані поблизу Російських Тишків.

На Слов’янському напрямку противник обстрілював цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Довгенька, Велика Камишеваха та Долина.

На Донецькому напрямку ворог активізував наступальні та штурмові дії щодо покращення тактичного становища. Завдавав вогневої поразки з мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та оперативно-тактичної авіації з метою руйнування фортифікаційних споруд наших підрозділів уздовж усієї лінії зіткнення.

На Лиманському напрямку противник проводить періодичні обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Діброва та Закотне.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог вів штурмові дії у напрямку населеного пункту Сєвєродонецьк, успіху не мав, зазнав втрат і змушений відступити. Ведення бойових дій у районі населеного пункту Тошківка.

На Бахмутському напрямку , за підтримки артилерії та мінометів, окупанти проводили наступальні дії в районі населеного пункту Вискріва, одночасно намагалися покращити тактичне становище своїх підрозділів неподалік Володимирівки та Василівки. Російські загарбники зазнали втрат у районі населеного пункту Олександропілля.

На Авдіївському напрямку противник за підтримки артилерії вів штурмові та наступальні дії у районі населеного пункту Веселе. Потерпів та відступив.

На Курахівському напрямку ворог скоїв масований артилерійський обстріл цивільної інфраструктури, у тому числі з реактивних систем залпового вогню. Вів наступ у районах Новомихайлівки та Олександрівки, успіху не мало.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках з реактивної та ствольної артилерії та мінометів противник вражав інфраструктуру та мирні домогосподарства, вів контрбатарейну боротьбу. У районі населеного пункту Новодарівка зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції.

На Южнобузькому напрямі загарбники активних бойових дій не проводили. Обстрілювали житлові будинки із застосуванням мінометів та ствольної артилерії. Продовжували інженерне обладнання позицій та другої лінії оборони. Зберігається висока можливість продовження бойових дій для поліпшення тактичного становища та виходу на адміністративний кордон Херсонської області.

На Бессарабському напрямі ситуація залишилася без істотних змін. Корабельні угруповання противника у Чорному та Азовському морях продовжують блокування цивільного судноплавства.

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито чотирнадцять атак ворога, знищено вісім танків, чотирнадцять одиниць бойової броньованої техніки та шість одиниць автомобільної техніки супротивника. Підрозділи протиповітряної оборони збили один БПЛА типу “Орлан-10”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні