Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіВ Україні у воєнний час хочуть змінити частину податків: кого торкнуться нововведення

В Україні у воєнний час хочуть змінити частину податків: кого торкнуться нововведення

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на воєнний стан, уряд хоче повернути частину податків для поповнення державної скарбниці. Серед нововведень – повернення податку на імпортну продукцію. При цьому більшість раніше запроваджених послаблень для бізнесу продовжить діяти.

Про це розповів голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, пише finance.ua

“Масштабних змін не буде. Війна диктує умови. У перші три тижні повномасштабної війни було заціпеніння економіки. Щоб вивести її із цього стану, ми ухвалили дуже сміливі рішення», — нагадав депутат.

Так, замість ПДВ та податку на прибуток запровадили податок у 2%, і вже понад 200 тис. підприємств перейшли на цю систему. Звільнили від оподаткування малі підприємства, розширили державне замовлення, запровадили програму релокації бізнесу із зон воєнних дій.

«А ще звільнили імпорт від оподаткування загалом. Ми це зробили, тому що в березні був ризик кричущої кризи в країні. Справді, вдалося не допустити надмірного дефіциту, але зараз звільнення імпорту від податків завдає шкоди. Ми маємо власний товаровиробник, і коли ми можемо без податків ввозити в країну товари, власні виробники стають неконкурентоспроможними. Думаю, що найближчим часом ми скасуємо рішення щодо звільнення імпорту від оподаткування», — каже Гетьманцев.

При цьому податки на імпорт автомобілів не повертатимуть. Це питання викликало бурхливу реакцію, тому його вирішили перенести.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні