Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 21 травня – Міжнародний день чаю

Цей день в історії: 21 травня – Міжнародний день чаю

Этот материал также доступен на русском языке
21 травня – 141-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 224 дні. Цього дня у світі відзначаються Міжнародний день чаю, Міжнародний день Космосу, Всесвітній день медитації, Міжнародний день віртуального помічника, Всесвітній день культурної різноманітності в ім'я діалогу та розвитку, Всесвітній день троянди.

Міжнародний день чаю

Чай – це напій із рослини Camellia sinesis . Після води чай є споживаним напоєм у світі. Батьківщиною чаю прийнято вважати північний схід Індії, північ М’янми та південний захід Китаю, однак, точне місце, де вперше виросла ця рослина, невідомо. Існують докази того, що чай споживався у Китаї ще п’ять тисяч років тому.

Виробництво та переробка чаю є основним джерелом засобів для існування для мільйонів сімей у країнах. Крім того, чай є основним джерелом засобів для існування для мільйонів бідних сімей, що живуть у низці найменш розвинених країн.

Чайна промисловість є основним джерелом доходу та експортних надходжень для деяких з найбідніших країн. Будучи галуззю з трудомістким виробництвом, чайна промисловість забезпечує робочі місця, особливо у віддалених та економічно неблагополучних районах.

Споживання чаю може бути корисним для здоров’я та гарного самопочуття завдяки протизапальним та антиоксидантним діям напою, а також його властивостям, що стимулюють схуднення. У багатьох країнах чаювання є культурною традицією.

Міжнародний день Космосу

Щороку 21 травня весь світ відзначає Міжнародний день Космосу. Встановив це свято Ендрю Томас, астронавт із США, у 1998 році. Але найунікальнішим є те, що про це Ендрю Томас оголосив прямо з космосу, коли знаходився на борту орбітальної станції «Мир». Назва цієї станції теж символічна!

Космос – це загадка, яка завжди манила свідомість людей. Адже ми живемо в космосі, і він – навколо нас, навколо нашої дивовижної планети. З ним пов’язане наше існування, тому космос завжди цікавив людей. Він величний і невловимий, він просто незбагненний для людського розуміння! Космос містить у собі неймовірну кількість загадок, і людство протягом усього свого існування намагається заглянути на той бік космічних таємниць.

Всесвітній день культурної різноманітності для діалогу та розвитку

Всесвітній день культурної різноманітності для діалогу та розвитку міжнародне свято ООН, яке сприяє просуванню питань різноманітності. Відзначається 21 травня.

Генеральна Асамблея ООН проголосила це свято завдяки Універсальній декларації ЮНЕСКО про культурне розмаїття у листопаді 2001 року.

День різноманітності – це можливість допомогти громадам зрозуміти цінність культурної різноманітності та навчитися жити разом у гармонії. Цей день був створений як наслідок руйнування статуй Будди Баміян в Афганістані у 2001 році.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли святкують День пульмонолога.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні