Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 19 квітня – День власників домашніх тварин

Цей день в історії: 19 квітня – День власників домашніх тварин

Этот материал также доступен на русском языке
19 квітня – 109-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 256 днів. Цього дня у світі відзначаються День велосипеда, Жартівливий день, День уродженої діафрагмальної грижі.

19 квітня у світі відзначають День власників домашніх тварин. Наявність домашньої тварини – велика відповідальність, адже домашній улюбленець вимагає багато уваги та кохання. День власників домашніх тварин – це особливий день для кожного, хто любить тварин і хто має їх вдома.

19 квітня у світі відзначають День поезії та творчого мислення. Це свято поєднує творчих особистостей та нагадує суспільству про важливість існування духовного, поетичного, незвичайного та уявного у нашому житті.

19 квітня також відзначається День сушіння білизни на мотузку. Свято було запроваджено США 1995 року.

Що сталося в Україні та світі 19 квітня?

1850 – Великобританія та США підписали договір про спільне будівництво Панамського каналу (пізніше США вирішили будувати канал самостійно).

1898 – Конгрес США визнав незалежність Куби і зажадав Іспанію залишити острів.

1941 – Сенат США ухвалив резолюцію про підтримку ідеї державотворення в Ізраїлі.

2000 – у Румунії поблизу села Рошія-Монтані відкрите найбільше в Європі родовище золота (до 300 т золота і 1600 т срібла), розробки заблоковані парламентом після масових протестів з екологічних, історико-культурних та туристичних міркувань.

2005 – Бенедикт XVI став 265-м Папою Римським.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які свята відзначають 15 квітня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні